introducció   |  Agraïments  |  organitza  |  email  | home
català  | castellano  | english  |  italiano
DRINK
FOOD
SHOPPING
ARCHITECTURE
| 51 Arkitektura
| 52 ArtQuitect
| 53 Bath Time
| 54 Bd Ediciones de Diseño
| 55 Bisazza
| 56 Cacao Sampaka
| 57 CaixaForum
| 58 Camper
| 59 Cortana
| 60 Custo Barcelona
| 61 De Lis
| 62 Desigual
| 63 Enric Rovira
| 64 Jean Pierre Bua
| 65 Majoral
| 66 Mariaemma
| 67 Polopelo
| 68 Ras
| 69 Santa & Cole
| 70 Sephora
| 71 Sita Murt
| 72 Tresserra Collection
| 73 Vinçon
| 74 Visionlab
| 75 Vitra

Sita Murt


Avinyó, 18
www.sitamurt.com
071 F
UNES TISORES, UNA AGULLA I UNA MICA DE FIL. AQUESTS ELEMENTS CONTENEN LA BASE DE LA GRANDESA DE LA COSTURA. ALLÒ QUE ÉS PETIT PER CREAR ALLÒ QUE ÉS GRAN. COM LA PETITA BOTIGA DE CONFECCIÓ SITA MURT QUE, AMB UN TRAU I UN SARGIT ARQUITECTÒNIC D’ADD+ I ELS ARQUITECTES MANUEL BAILO I ROSA RULL, VA ACONSEGUIR DONAR GRANDESA I PROFUNDITAT A UNA BOUTIQUE QUE, PER FER-SE REALITAT, NOMÉS DISPOSAVA D'UN ESPAI REDUÏT.

La conquesta de l'espai
Per aconseguir amplitud calia aprofitar tot l'espai disponible, incloent una entreplanta i un soterrani característics de les finques antigues de la ciutat. L'objectiu que es van plantejar Bailo i Rull era unificar tots els espais. Per aquest motiu, van optar per una solució dràstica: perforar el sòl de la planta principal. El resultat van ser unes claraboies que faciliten la difusió vertical d'aire i llum. Però junt a aquesta funció pràctica i estructural, aquest recurs va marcar la personalitat de l’interiorisme de l'establiment: l'opció dels forats va servir perquè s'utilitzessin tubs metàl·lics com expositors i distribuïdors de l'espai. Els elements que es van utilitzar per donar consistència estructural també van ser emprats com a mobiliari. D'aquesta manera l’establiment es va transformar en un gran dibuix a l'aire realitzat per tubs metàl·lics que s'estenen per tota la botiga i serveixen com a penjadors per a les peces, per delimitar els emprovadors i d'element decoratiu. Es podria dir que els interioristes van actuar com si l'espai fos un vell mitjó que, amb un bon sargit, recuperés la dignitat de la vella peça que, una vegada apedaçada, ofereix l'atractiu que no pot donar-li l'aprest de la roba nova. En el soterrani es va conservar el rastre aspre original de les parets. Aquesta característica s'ha potenciat transportant-la a un territori més plàstic en pintar l'espai de color daurat. El color escollit aquí és el Pantone número 18, el mateix número de la finca de Sita Murt en el carrer Avinyó.
EL QUART PROJECTE DE BAILO I RULL PER A AQUESTA EMPRESA FAMILIAR DE TEIXIDORS D’IGUALADA. LES LLUERNES I ELEMENTS ESTRUCTURALS DEL LOCAL ACTUEN TAMBÉ COM A MOBILIARI. EL SOTERRANI CONSERVA EL SOSTRE DE VOLTA ORIGINAL.
Telf. 93 301 00 06 Metro L3 Liceu Bus 14, 38, 59, 91, N9, N12, N15


Passeig de Gràcia
>>>   1 i 2
Barri Gòtic
>>>   3
El Born (La Ribera)
>>>   4
El Raval
>>>   5
Montjuïc
>>>   6
Diagonal
>>>   7
Turó Parc
>>>   8
Tibidabo
>>>   9